loader
loaderloader
דף הבית > חדשות סיפתח > אכילת בשר צלוי מגבירה את הסיכון לאלצהיימר וסוכרת

אכילת בשר צלוי מגבירה את הסיכון לאלצהיימר וסוכרת

פורסם ב20/05/2014
ע"י אלעד כהן
חוקרים מבית הספר לרפואה בניו יורק אומרים כי בשר צלוי מכיל רמות גבוהות של תרכובות הקרויות AGE. תרכובות אלו קשורות בהחמרה של מחלות ניווניות רבות, כולל סוכרת ואלצהיימר. תרכובותAGE קיימות באופן טבעי בגוף ברמות נמוכות, אולם החוקרים מצאו כי צריכת מזונות עם רמות גבוהות של AGE מגבירה את הרמות בגוף ולכן מעלה את הסיכון למחלות רבות.

כדי להגיע לממצאים, החוקרים עקבו אחר הבריאות של עכברים שצרכו מזונות עם רמות גבוהות של AGE- מזונות המהווים חלק נכבד מהתזונה המערבית. תזונה זו היא עתירת שומן רווי, בשר אדום ופחמימות "ריקות", ודלה בפירות ים, עוף, דגנים מלאים ופירות וירקות טריים.

במוחם של עכברים שצרכו מזונות עם רמות גבוהות של AGE נצפו רמות גבוהות של AGE, בהשוואה לעכברים שאכלו תזונה דלה ב- AGE. רמות גבוהות של AGE נמצאו כמדכאות חומר הנקרא  SIRT1המצוי בדמם ובמוחם של העכברים. SIRT1 הוא חומר האחראי על ויסות של התיפקוד העצבי, החיסוני והאנדוקריני. בחולים עם מחלות מטבוליות, כגון סוכרת, ומחלות ניווניות- יש רמות נמוכות יותר של SIRT1.

עכברים עם רמות גבוהות של AGE פיתחו הפרעות קוגניטיביות ומוטוריות, וכן פיתחו תסמונת מטבולית- המגדילה את הסיכון לסכרת ומחלות לב. בנוסף היו לכם צברים של החומר עמילואיד בטא במוחם – חומר החיוני להתפתחותה של מחלת האלצהיימר.

על מנת לראות כיצד רמות גבוהות של AGE משפיעות על בני אדם, החוקרים ביצעו מחקר קליני באנשים בריאים מעל גיל 60, שלחלקם היו רמות גבוהות של AGE בדם שלהם ולחלקם רמות נמוכות. לאחר ניטורם במשך 9 חודשים, החוקרים מצאו כי נבדקים עם רמות גבוהות של AGE בדמם פיתחו ירידה קוגניטיבית, ירידה ברמות SIRT1 בדמם והפגינו סימנים של תנגודת לאינסולין. אנשים עם רמות AGE נמוכות בדמם נותרו בריאים.

לדברי החוקרים, הממצאים מצביעים על כך שדיאטה הכוללת מזונות שאינם עתירים ב- AGE יכולה לסייע להתגונן מפני מחלות כמו סוכרת ואלצהיימר. אולם, לא מדובר רק במזונות שאנו אוכלים; שיטת הבישול חשובה באותה המידה. מזונות מבושלים או מעובדים ברמות חום נמוכות ועם יותר מים- שיטות בישול שמשמשות כבר מאות שנים- הם בריאים יותר. מחקר נוסף דרוש כדי לגלות את הקשר המדוייק בין רמות ה- AGE במזון להפרעות נוירולוגיות ומטבוליות.

למאמר המקורי:

http://www.pnas.org/content/early/2014/02/19/1316013111.abstract

הידעת? פורטל סיפתח תורם מחצית מרווחיו לעמותות ומלכ"רים על פי בחירת הגולשים. כל שצריך לעשות הוא להגדיר את סיפתח כדף הבית, לאמץ עמותה כלבבך ו..לגלוש כרגיל. זו ה-דרך לייצר תרומה כספית חברתית מבלי להכניס את היד לכיס.

על מנת לאשר בעלות על מודעת העסק הנכם מתבקשים להזין את פרטי האימייל שלכם וללחוץ על כפתור "שלח".

תודה.
נשלח אליך אימייל לאישור כתובת המייל. אנא בדוק את תיבת המייל שלך ולחץ על הקישור שבמייל לצורך הפעלת פרטי הגישה שלך.

שגיאה.
אימייל כבר רשום במערכת או פרטים שנשלחו אינם נכונים.